Blog

5 toegankelijke parels om te ontdekken

Van gekende trekpleisters tot verborgen parels. Ook als je mobiliteit beperkt is, valt er heel wat te beleven in eigen land. Genieten van natuur, cultuur en goed gezelschap? Ontdek onze top 5 van toegankelijke plaatsen en trek eropuit.

1. Het Meerdaalwoud in Leuven

Uren wandelplezier in een groene long vlakbij Leuven. Dat is het Meerdaalwoud. Tussen de statige bomen door is een rolstoelvriendelijk wandelpad aangelegd. Dit verharde wandel pad brengt je over 4 kilometer door het bos, met vertrek en aankomst aan de Speelberg.

2. STAM, Stadsmuseum Gent

Op de Bijlokesite beleef je het verhaal van de stad Gent. Van het historische hart tot de moderne concepten en de bruisende evenementen. Naast de vaste tentoonstelling zijn er tijdelijke expo’s, waar je steeds iets nieuws ontdekt.

3. Zwin Natuur Park in Knokke-Heist

Kijken, horen en leren over de natuur. Dat doe je allemaal in het Zwin. Aan de Belgische kust is dit een natuurbeleving voor jong en oud. Het park is volledig toegankelijk en voor de lastigere paden zijn zelfs enkele all-terreinrolwagens beschikbaar.

4. Fort Liezele in Puurs-Sint-Amands

Beleef de geschiedenis in een van de best bewaarde Antwerpse oorlogsforten. Geschutsopstellingen, commandoposten en de infirmerie zijn enkele van de artefacten die je er nog ziet. Met een audiogids haal je het maximale uit je bezoek.

5. De Japanse tuin in Hasselt

Een stukje Japan in hartje Limburg? Het bestaat. De theetuin van Hasselt is de grootste Japanse tuin van Europa. Je ziet er de natuur in zijn ideale vorm, millimeterprecies aangelegd en tot in de puntjes verzorgd. Een extra tip: met een kom matcha thee wordt je bezoek nog beter!

Reken op professioneel advies en hulpmiddelen

Ouder worden is soms mobiliteit verliezen, maar met de juiste hulpmiddelen win je een stuk van je vrijheid terug. Een wandelstok, een rollator of een rolstoel? In de Helan Zorgwinkel staan onze ergonomen voor je klaar. Ze helpen de beste oplossing kiezen voor jouw persoonlijke situatie. Zo ben je helemaal klaar om van je volgende uitstap te genieten.

Bekijk onze mobiliteitsoplossingen

Zelfzeker naar buiten

Verklein je risico op een valpartij zowel binnen- als buitenshuis!

Ontdek alle tips

Deel dit artikel

Verder lezen

Expert

Waarom is valpreventie zo belangrijk?

Valincidenten thuis kunnen voorkomen worden. Valpreventie maakt dat je het risico op vallen verkleint. Lees hier meer over.

Blog

Tips om mobiliteit bij ouderen te stimuleren

Een verminderde mobiliteit heeft impact op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid, zeker bij ouderen. Het stimuleren of verbeteren van de mobiliteit heeft dan ook meer dan 1 voordeel. We verzamelden 4 tips om je mobiliteit te verbeteren.

oudere vrouw
Blog

Durf te praten over je 'oude dagen'

Hoe wil ik op mijn 'oude dagen' leven? Een vraag die we ons vaak te laat stellen. Het is belangrijk om erover te durven praten wanneer we nog kunnen, zowel mentaal als fysiek.

Blog

Quarantaine en valpreventie

De maatregelen die werden genomen om kwetsbare personen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus zorgen voor minder sociale contacten en een beperking in activiteiten. Zo gaat de wekelijkse afspraak met de kinesist niet meer door, wordt er voor de oudere naar de winkel gegaan, kappersafspraken worden afgezegd, … Kortweg blijven ze nog meer in hun ‘kot’ dan de jongere generatie. Doordat ze minder bewegen is er ook een hoger risico om te vallen.