Ga je op reis? Denk aan je vaccinaties
Als je op reis gaat, moet je aan heel wat denken. Wat neem je mee in je koffer? Welke documenten heb je nodig? En zijn er bepaalde vaccins die je best laat zetten?
Niet alleen voor verre landen
Je weet vast wel dat je speciale vaccinaties nodig hebt als je naar verre landen in Azië, Zuid-Amerika of Afrika reist. Maar wist je dat je ook voor landen binnen Europa best even checkt of een (reis)vaccin nodig is? Zo duiken de mazelen nog vaak op in landen als Italië, Frankrijk en Roemenië.
Vaccinaties tegen de mazelen, kinkhoest, tetanus,... heb je vaak al gehad omdat ze ook hier in Belgïe aanbevolen zijn. Maar zijn die vaccinaties nog geldig?
Check Mijngezondheid
Ben je niet zeker welke vaccinaties je in het verleden al hebt gekregen? En of ze nog geldig zijn? Neem zeker eens een kijkje op Mijngezondheid. Daar vind je al je vaccinatiegegevens die in Vaccinet werden geregistreerd. Vind je daar niet wat je zoekt? Ga dan even langs bij je huisarts om te kijken of een inhaalvaccinatie nodig is.
Overzicht van reisvaccins op Wanda
Wil je graag weten welke vaccins nodig of aanbevolen zijn in je vakantiebestemming? Check het op Wanda. Geef je bestemming in en krijg meteen een overzicht van de aanbevolen vaccinaties en andere gezondheidsrisico's.
Helan-voordeel reisvaccins
Als Helan-klant krijg je tot 25 euro per persoon per kalenderjaar terugbetaald voor reisvaccins. Ook voor andere vaccins zoals het griepvaccin of het pneumokokkenvaccin krijg je tot 25 euro terug. Deze voordelen geldt enkel als je niet in aanmerking komt voor de wettelijke terugbetaling.
Check het op Wanda
Een duidelijk overzicht van de aanbevolen vaccinaties per land? Wanda heeft het.
Deel dit artikel
Tags
VaccinVerder lezen
Risicopatiënt? Lees alles over het coronavaccin voor risicopatiënten
Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?
Checklist: stel doktersafspraken en check-ups niet uit
De versoepelingen in het kader van de coronacrisis zijn al een tijdje ingezet. Het is belangrijk om doktersafspraken en preventieve check-ups niet uit te stellen. We geven graag een overzicht.
Wat te doen bij griep
Tijdens de jaarlijkse griepperiode, van oktober tot april, is de kans op besmetting met het griepvirus het grootst. We bespreken hier de verschillende griepsymptomen; vertellen je of je medicatie kan nemen, en geven advies over de griepvaccinatie.
Bescherm je kinderen tegen kinkhoest en laat je vaccineren
Het kinkhoest vaccin wordt voor elke volwassene aanbevolen. Zeker als je in contact komt met pasgeboren baby's. Bovendien is het vaccin in de meeste gevallen gratis.