Herbekijk het webinar: Wat maakt het uit?

 

 

Over jouw persoonlijke keuzes en onze gezondheid

Dr. Sam Proesmans toont je in dit webinar hoe je feiten van fictie onderscheidt en waarom associatie niet hetzelfde is als oorzaak-gevolg (causatie). Met wetenschap als rode draad onderzoekt Sam Proesmans hoe individuele en collectieve gezondheid met elkaar verbonden zijn en voert hij een vurig pleidooi voor public health.


Beschikbaar tot 13 februari 2026.


In dit webinar krijg je antwoord op heel wat vragen:

  • Hebben jouw eigen acties impact als de rest van de wereld maar blijft vervuilen?
  • Is het echt zoveel beter voor de planeet als jij niet meer met het vliegtuig gaat, geen vlees meer eet of netjes sorteert als de rest dat niet doet?
  • Is het écht zo ongezond als je af en toe het ontbijt overslaat en niet elke dag sport?
  • Of dat je af en toe eens een sigaret rookt of graag een glas wijn drinkt?
  • Maakt het uit dat je je laat vaccineren?
  • En meer

Over de spreker:

    Dr. Sam Proesmans is gespecialiseerd in interne, tropische en urgentiegeneeskunde en public health.

De persoonsgegevens die je invoert worden enkel verzameld en kunnen gebruikt worden door Helan Ziekenfonds voor direct marketing doeleinden. Zo zal je nog enkele mails ontvangen gerelateerd aan de inhoud van het webinar. In geen enkel geval geven we je gegevens door aan derden. Zodra je je inschrijft ga je akkoord met de privacy policy van Helan Ziekenfonds. Je kan je op elk moment uitschrijven uit e-mails en nieuwsbrieven.

Helan. Helemaal welzijn.

Wij zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

Ik word graag Helan klant

Een bredere kijk op jouw gezondheid

prikkelbare darmsyndroom
Blog

De wetenschap achter de prikkelbare darm

Het prikkelbaredarmsyndroom treft ongeveer 10% van alle mensen wereldwijd. Als patiënten met buikproblemen bij de huisarts terechtkomen, is het een van de meest gestelde diagnoses. Tegelijkertijd is de oorzaak ervan nog niet bekend en bestaat er ook nog geen behandeling voor. Daardoor belandt het syndroom in de medische wereld vaak in een verdomhoekje, waar men niet te veel tijd aan wil besteden. Professor Heiko De Schepper, gastro-enteroloog aan het UZ Antwerpen, geeft tekst en uitleg bij de nieuwste ontwikkelingen.

Blog

Heb jij last van het imposter syndroom?

Heel wat mensen hebben er last van, en je hoort de term regelmatig vallen. Maar wat is het oplichters- of bedriegerssyndroom?