News

Geniet van een zorgeloze zomer met Helan en Mediphone Assist

De zomer komt eraan en daarmee ook het verlangen om op vakantie te gaan. Of je nu een verblijf in Frankrijk, Spanje of elders plant, Helan staat klaar om je te helpen. Als lid geniet je van terugbetalingen voor dringende zorg in het buitenland en van medische bijstand via Mediphone Assist.

Teams klaar om je te helpen

In 2023 registreerden de Onafhankelijke Ziekenfondsen, waaronder Helan, een toename van 11% van de dossiers voor dringende medische zorg in het buitenland. Meer dan 40.000 dossiers werden behandeld, wat het belang van deze dienst voor onze leden aantoont.

Dit jaar staan de teams van Mediphone Assist klaar om nog meer aanvragen te behandelen, met een stijging van het aantal oproepen met 15% ten opzichte van 2022.

Een onmisbare dienst voor zorgeloze vakanties

Mediphone Assist is er om 24/7 in te spelen op je dringende behoeften. In 2023 werden 344 repatriëringen gecoördineerd, voornamelijk vanuit populaire bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje en Italië. Bij terugkomst van je reis dekt jouw ziekenfonds ook de terugbetaling van bepaalde medische kosten en ziekenhuisrekeningen.

Alle voorwaarden en meer informatie

Contacteer Mediphone Assist indien nodig

Als je dringende medische zorg nodig hebt tijdens je verblijf in het buitenland, neem dan binnen 48 uur contact op met Mediphone Assist op +32 (0) 2 778 94 94. Het nummer staat ook op de achterkant van jouw Europese Ziekteverzekeringskaart, en natuurlijk in je Mijn Helan app.

Helan en Mediphone Assist staan klaar om jouw veiligheid en gemoedsrust tijdens jouw reis te waarborgen. Geniet van een zorgeloze zomer, wij zijn er voor jou.

Deel dit artikel

Verder lezen

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

13 juli
Blog

De sociale kaart: vind online hulpverlening op maat

Op zoek naar een ergotherapeut bij jou in de buurt? Of vind je geen centrum voor kortverblijf? Dan kan je terecht op www.desocialekaart.be, een gerichte zoekmotor voor al je hulpvragen rond gezondheidszorg en welzijn. Heel handig voor zowel patiënten als zorgverleners.