Blog

Sorbet van magere kaas

Een caloriearme sorbet op basis van magere kaas, met mandarijn en citroen, van hotelschool Ter Groene Poorte.

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 10 g Canderel
  • 60 g Tagatesse
  • 150 g Tagatesse
  • Pure Siroop
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 25 g citroensap
  • 500 g water
  • 600 g magere plattekaas
  • 4 g johannesbroodpitmeel
  • 2 mandarijnen

Bereiding

  • Meng de Canderel met de Tagatesse.
     
  • Meng de Tagatesse Pure Siroop, het citroenraspsel en het citroensap met het water. Doe er de Tagatesse met Canderel door en voeg er ten slotte de magere plattekaas en het johannesbroodpitmeel aan toe.
     
  • Draai tot sorbet in een ijsmachine.
     
  • Werk af met partjes mandarijn.

Voedingswaarde 

Per bol van 50 g (= 0,1 KHW):

  • 17 kcal (74 kJ)
  • 2,2 g
  • 0,1 g, waarvan 0 g VVZ
  • 1 g, waarvan 1 g suikers

BronTer Groene Poorte

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding?

Ontvang je e-book boordevol tips!

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Recept: glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Blog

Ontbijtsmoothie met blauwe bessen

Instant glutenvrije start met fruit, yoghurt en zaden van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Blog

Chocolademousse met yoghurt

Een luchtige chocolademousse met yoghurt en suikervervangers, een recept van hotelschool Ter Groene Poorte.

Blog

Deluxe granola

Power-ontbijt met havervlokken, quinoa en gedroogd fruit van de gezonde online bakkerij Madam Bakster.