Blog

Deluxe granola

Power-ontbijt met havervlokken, quinoa en gedroogd fruit van de gezonde online bakkerij Madam Bakster.

 

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 450 gram havervlokken
  • 50 gram ongekookte quinoa
  • 200 gram noten naar keuze (pecannoten, walnoten, hazelnoten, ...)
  • 50 gram pompoenzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 125 gram ahornsiroop
  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel zout
  • kruiden naar keuze (kaneel, gember, speculooskruiden, ...)
  • 100 gram gedroogd fruit naar keuze (rozijnen, cranberries, ...)

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 145°C.
     
  2. Mix de noten in een handmixer tot grove stukken. Meng de noten in een kom met de havermout, de quinoa, het pompoenzaad en de zonnebloempitten.
     
  3. Voeg de ahornsiroop en de kokosolie hieraan toe en meng goed.
     
  4. Voeg ten slotte het zout en de kruiden (naar smaak) toe aan het mengsel. Ik gebruik meestal 2 theelepel kaneel, 1 theelepel speculooskruiden, een halve theelepel kardemom, een halve theelepel gember en een snuf nootmuskaat.
     
  5. Stort de mix op een propere bakplaat en bak gedurende 40 minuten in de oven. Controleer af en toe of er niets aanbakt.
     
  6. Snijd het gedroogd fruit in grove stukken en meng dit onder de afgekoelde granola. Deze granola is heerlijk met wat Griekse yoghurt en een gegrilde pompelmoes.

BronMadam Bakster

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons gratis e-book.

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Recept: glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Blog

Ontbijtsmoothie met blauwe bessen

Instant glutenvrije start met fruit, yoghurt en zaden van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Blog

Chocolademousse met yoghurt

Een luchtige chocolademousse met yoghurt en suikervervangers, een recept van hotelschool Ter Groene Poorte.

Blog

Broodlolly's

Serveer 'gewoon brood' eens op een andere manier. Het maakt gezond ontbijten er des te aantrekkelijker op voor je gezin.