Dadelpralines met geroosterde hazelnoot
Suikervrije snoepjes van gezonde online bakkerij Madam Bakster.
Maak de Suiker-reflex!
De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.
Ingrediënten
Goed voor 15 gezonde pralines:
- 15-tal hazelnoten
- 125 gram medjool dadels
- 1 eetlepel vaste kokosolie
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
- 1 eetlepel kokosrasp + meer voor afwerking
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 175°C. Rooster de hazelnoten 8-10 minuten in de oven tot ze licht gekleurd zijn. Laat afkoelen.
- Mix in een keukenrobot de medjooldadels met de kokosolie, het cacaopoeder en de kokosrasp tot de dadels fijn gemalen zijn. Je bekomt een dikke pasta. Laat de massa even in de koelkast terwijl je de afgekoelde hazelnoten in een keukenhanddoek wikkelt. Wrijf goed over de hazelnoten tot de omhulsels los komen.
- Tijd om de pralines te rollen! Neem een beetje van de dadelmassa, leg er een hazelnoot bovenop en rol de massa vervolgens tot een balletje. Rol de bekomen balletjes vervolgens door wat kokosrasp of cacaopoeder ter afwerking.
Bron: Madam Bakster
Alles wat je moet weten over gezond eten
Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.
Verder lezen
Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien
Recept: glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.
Ontbijtsmoothie met blauwe bessen
Instant glutenvrije start met fruit, yoghurt en zaden van voedingsexpert Sandra Bekkari.
Chocolademousse met yoghurt
Een luchtige chocolademousse met yoghurt en suikervervangers, een recept van hotelschool Ter Groene Poorte.
Deluxe granola
Power-ontbijt met havervlokken, quinoa en gedroogd fruit van de gezonde online bakkerij Madam Bakster.