Blog

Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten voor 6 à 7 grote en glutenvrije pannenkoeken.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g boekweitmeel (natuurvoedingswinkel)
  • 300 ml rijstmelk, lauw
  • scheutje olijfolie
  • 1 el acaciahoning
  • snuifje zeezout
  • kokosvet (natuurvoedingswinkel
  • verse aardbeien (of ander fruit naar keuze)

Bereiding

  1. Meng de eieren met het boekweitmeel en voeg langzaam de lauwe rijstmelk toe.
     
  2. Voeg de olijfolie, de honing en het zout toe en roer tot een gladde massa of mix in de blender.
     
  3. Verhit wat kokosvet in een pan met antiaanbaklaag. Zorg ervoor dat de pan voldoende heet is en bak de pannenkoeken mooi goudkleurig.
     
  4. Werk af met vers fruit.

Uit: Nooit meer diëten I, van Sandra Bekkari

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding?

Ontvang je e-book boordevol tips!

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Ontbijtsmoothie met blauwe bessen

Instant glutenvrije start met fruit, yoghurt en zaden van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Blog

Chocolademousse met yoghurt

Een luchtige chocolademousse met yoghurt en suikervervangers, een recept van hotelschool Ter Groene Poorte.

Blog

Deluxe granola

Power-ontbijt met havervlokken, quinoa en gedroogd fruit van de gezonde online bakkerij Madam Bakster.

Blog

Broodlolly's

Serveer 'gewoon brood' eens op een andere manier. Het maakt gezond ontbijten er des te aantrekkelijker op voor je gezin.