Online je bekkenbodemspieren trainen met The Pelvic Floor
Hedwig Neels
Oprichtster van het platform The Pelvic Floor
Bekkenbodemspieren. Iedere vrouw heeft ze maar toch bestaat er nog taboe rond. Train jij je bekkenbodemspieren? En hoe doe je dat dan? Zijn jouw bekkenbodemspieren nog strak of heb je stiekem last van urineverlies? Deze en vele andere vragen zouden geen taboe mogen zijn. Daarom startte Hedwig Neels The Pelvic Floor. Hét online informatieplatform over de vrouwelijke bekkenbodem.
Bekkenbodemproblemen
Één op de twee vrouwen krijgt ooit last van bekkenbodemproblemen. Dat is veel. Toch blijven bekkenbodemspieren een te vaak onbesproken onderwerp. Bekkenbodemproblemen komen niet enkel voor tijdens je zwangerschap of na je bevalling maar kunnen ook op latere leeftijd optreden.
Soorten bekkenbodemproblemen:
Deze klachten hebben een negatieve impact op je sociale, mentale, professionele en sportieve leven. Hoe langer je ermee blijft lopen, hoe erger je klachten vaak worden. En dat is jammer want je kan je bekkenbodemspieren wel degelijk trainen.
Je bekkenbodemspieren trainen
Je hebt er alle baat bij dat je bekkenbodemspieren goed onderhouden worden. Je bekkenbodemspieren zijn namelijk de spieren die ervoor zorgen dat je je plas en je stoelgang kan ophouden én spelen trouwens ook een rol in je seksuele genot.
Te lang plas of stoelgang ophouden is niet goed voor je, maar je kan niet zomaar altijd meteen naar het toilet. En dan komen sterke bekkenbodemspieren goed van pas.
Je bekkenbodemspieren oefenen is niet moeilijk! Iedere vrouw kan dat. Maar toch twijfelen veel vrouwen of ze het juist doen. Bekkenbodemspieroefeningen, ook wel kegeloefeningen genoemd, kan je heel makkelijk thuis of onderweg inbouwen in een dagelijkse routine.
Je kan je bekkenbodem eigenlijk overal oefenen zonder dat iemand het merkt. Maar om echt succes te bereiken, moet je vooral je lichaam leren begrijpen. Ook ontspanningsoefeningen en goede toiletgewoonten, maken écht het verschil.
Weinig informatie over de bekkenbodem
Internationale richtlijnen geven aan dat preventieve tips, oefeningen en levensstijlaanpassingen effectief verschil maken. Helaas is het tot op vandaag de dag moeilijk om de juiste informatie te vinden.
Enkele pijnpunten:
Daarom startte Hedwig Neels het online platform The Pelvic Floor op.
The Pelvic Floor
The Pelvic Floor wordt hét digitale informatieplatform over de bekkenbodem, voor iedere vrouw.
Wat is The Pelvic Floor:
Hedwig: "The Pelvic Floor Selfcheck, onze online screening helpt iedere vrouw om haar eigen bekkenbodemgezondheid in kaart te brengen. Het vraagt slechts enkele minuten tijd, maar maakt een wereld van verschil.
Met vragen over de eventuele risicofactoren, problemen en impact op de levenskwaliteit doorbreken we het taboe en geven we een waardevol inzicht aan iedere unieke vrouw. We promoten bekkenbodemgezondheid met een empowerend persoonlijk advies en stellen de vrouw centraal in haar eigen zoektocht naar gezondheid, levenskwaliteit en/of hulp."
Interview met Hedwig Neels
Waarom is informatie over de bekkenbodem zo belangrijk?
Deel dit artikel
Tags
TaboeVerder lezen
Weg met het taboe rond bekkenbodemproblemen
1 op 3 vrouwen heeft last van urineverlies na de bevalling. Helaas blijft een groot deel van die vrouwen met de klachten rondlopen, of grijpen ze pas in als het te laat is. Dat is jammer, want er bestaat hulp voor bekkenbodemproblemen.
Op zoek naar dat vakantiegevoel
We gaan allemaal graag op zoek naar dat speciale ‘vakantiegevoel’. Maar wat als je je plannen moet bijsturen? Of wat als je een beetje bang geworden bent om te reizen?
Bescherm je kinderen tegen kinkhoest en laat je vaccineren
Het kinkhoest vaccin wordt voor elke volwassene aanbevolen. Zeker als je in contact komt met pasgeboren baby's. Bovendien is het vaccin in de meeste gevallen gratis.
Weet wat je zweet
In de zomer zweet je wat af. Gezond denkt de één, vies denkt de ander. Maar waar komt al dat zweet eigenlijk vandaag? We helderen het voor je op!