Blog

Baby-yoga doe je zo!

Baby-yoga ingewikkeld? Helemaal niet. Alles wat je nodig hebt hebt is een zachte ondergrond zoals een yogamatje of tapijt, een dekentje dat groot en stevig genoeg is en een rammelaar. En dan: knuffelen maar! Yoga in het kinderdagverblijf? Bij Kikkerkoning in Berlare zijn ze er razend enthousiast over. Niet alleen de begeleiders, maar ook de kindjes.

Knuffelen om te communiceren 

Communiceren met je baby kan op verschillende niveaus, en eentje daarvan is door samen te bewegen en te knuffelen, of kort gezegd: baby-yoga. Meer nog, baby-yoga is in die eerste jaren ideaal om te babbelen met je baby. Het is heerlijk laagdrempelig, ontspannend voor je baby én voor jou, en een ideale manier om je baby beter te leren kennen. 

Ook in onze kinderdagverblijven knuffelen wij er op los. In kinderdagverblijf Kikkerkoning in Berlare kunnen ze er maar niet genoeg van krijgen.

Lekker ontspannen

Kindbegeleider Ellen vertelt: “Yoga voor kleintjes is eigenlijk een speelse manier om tot ontspanning te komen. Dat doen we door een combinatie van aanraking en spel. Het helpt de kindjes tot rust te komen en op een positieve manier met stress om te gaan.” 

Yoga draagt ook bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en maakt soepel. Geen wonder dus dat de kindjes er zo blij van worden!

Probeer ook je baby en jezelf tot rust te laten komen met een babymassage.

Blije kindjes, blije ouders

Ellen doet de kinderyoga soms met 1 kindje, soms in kleine groep. “1 op 1 is heel fijn voor het kindje, omdat het dan de volledige aandacht krijgt. Maar ook in groep in een rustige kamer is het een heerlijk ontspanmoment.”

Kinderyoga is trouwens ook voor de ouders fijn, want zo’n yogamoment bevordert de communicatie en versterkt de band. Kindjes worden blij en opener, zo merkt Ellen nog.

Een portie persoonlijke aandacht

Kinderyoga, en zeker de persoonlijke aandacht voor elk kind, past ook binnen de Waardenboom die Helan Kinderopvang hanteert. 

Bij Helan heeft elk kind recht op een portie persoonlijke aandacht: een knuffel als ze daar behoefte aan hebben, een gezellige babbel op kinderniveau, of zoals bij Kikkerkoning: een zalig ontspannende yogasessie. 

Nieuwe baby

Ben je zwanger of net bevallen?  Jammer genoeg komt zo'n kleintje niet met een gebruiksaanwijzing. Helan helpt je op weg met advies en tips.

Korting op je baby-uitzet

Als Helan-klant krijg je 50% korting op babyspullen bij Helan Zorgwinkel

Ontdek het voordeel

Vragen over je zwangerschap?

Ontvang tips op maat in onze zwangerschapsnieuwsbrieven.

Schrijf je in

Deel dit artikel

Verder lezen

Starten met vaste voeding
Blog

Wanneer en hoe start je met vaste voeding?

Tussen de 4 en 6 maanden is je baby klaar voor vaste voeding. Hoe pak je dat best aan? De kinderbegeleiders van Helan Kinderopvang helpen je op weg.

Blog

Kinderbegeleider Dorien vertelt

Kinderen. Heb ik er zelf al? Neen. Maar toch zeg ik graag ook een beetje ‘ja’. De kinderen van bij ons zie ik wel als mijn eigen kroost. Hoe vaak ik me zelf betrap in het ‘verliefd’ kijken naar één van onze kapoentjes als die eens lief lacht, of iets gedaan krijgt voor de eerste keer en straalt van fierheid.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.