Blog

Vaccination = protection

On peut s'armer contre certaines maladies (grippe, tétanos, ....) grâce à la vaccination.

Voor wie

Kinderen, senioren en mensen die beroepshalve met bacteriën en virussen in aanraking komen, zoals verpleegkundigen, vormen de kwetsbaarste groep.

Wanneer laat je je best vaccineren?

  • Difterie en tetanus: elke 10 jaar. Dit vaccin is voor iedereen.
     
  • Griep: elk jaar tussen september en november. Dit vaccin is vooral bestemd voor mensen vanaf 65 jaar, voor mensen vanaf 50 jaar op medisch advies en andere risicopersonen.
     
  • Pneumokokken: elke 3 tot 5 jaar. Dit vaccin is vooral bestemd voor mensen vanaf 60 jaar en risicopersonen vanaf 45 jaar.

Bespreek je vaccinaties met je huisarts of vraag inlichtingen aan je apotheker. Sommige werkgevers bieden hun personeel de mogelijkheid om zich te laten vaccineren door de arbeidsgeneesheer.

Maar pas op: een vaccin beschermt je slechts voor een bepaalde tijd. Je moet dus regelmatig een nieuwe prik halen. Helan voorziet een terugbetaling voor vaccins. 
 

Je kind laten vaccineren

Waarom?

De virussen en bacteriën die kinderziektes veroorzaken zijn erg besmettelijk. Je kunt je kind tegen die ziektes beschermen door het te laten vaccineren. De meeste crèches en onthaalouders staan erop dat de kindjes gevaccineerd zijn vóór ze naar de opvang komen. 

Je bent echter niet verplicht je kind te laten vaccineren, behalve wat betreft kinderverlamming of poliomyelitis. Dat vaccin is wel verplicht.

Aangepaste bescherming voor reizigers

Als je met vakantie gaat naar een streek waar de hygiëne te wensen overlaat, kun je je maar beter goed beschermen. Vraag raad aan je huisarts voor je op reis vertrekt.
 
Helan betaalt het remgeld van je inenting voor een vakantie, of je reisvaccin terug: bekijk je ledenvoordeel!

Alles wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie

Heb je nog bijkomende vragen over wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie? In ons e-book kom je er alles over te weten.

Wat moet je regelen voor een zorgeloze vakantie?

Lees er alles over in ons handig e-book

Download ons e-book

Partagez cet article

Lire la suite

Blog

Consultez en ligne vos données de santé sur MyHealthViewer

Op My Health Viewer, een nieuwe online toepassing die de ziekenfondsen ontwikkelden, kan je je gezondheidsgegevens nagaan. Ontdek meer.

Blog

Comment reconnaître une piqûre de tique?

Hier kom je meer te weten over teken. Waar vind je ze? Hoe herken je tekenbeten en hoe behandel je ze? En hoe zit het precies met de ziekte van Lyme?

Blog

Faites un test auditif

Hier ontdek je waar je online kan testen of jij je oren goed beschermt en of je risico loopt op schade aan je oren.

Blog

Tout ce que vous devez savoir sur la crème solaire

Waarom moet je zonnecrème gebruiken als je de deur uitgaat? En welke beschermingsfactor kies je best? We zetten dat en veel meer voor je op een rijtje.